Με λίγο ψωμί και πολλά διδάγματα έπεσε φέτος η αυλαία των μπλόκων

 17/02/2017 

Φτωχή σε επιτεύγµατα, πλούσια ωστόσο σε διδάγµατα, δείχνει να υπήρξε η φετινή υπόθεση των αγροτικών µπλόκων, µε τον κύκλο των κινητοποιήσεων να κλείνει αυτή τη φορά περισσότερο άδοξα από ποτέ, θέτοντας πλέον ζωηρά επ’ αµφιβόλω την αξία αυτού του «θεσµού» και τη δυνατότητά του να συµβάλει στη διεκδίκηση µιας καλύτερης οικονοµικής και κοινωνικής θέσης των Ελλήνων αγροτών
, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda.






















Η φετινή αυλαία έπεσε, µετά από δύο φλίαρες και ανούσιες διαβουλεύσεις κλιµακίων εκπροσώπων των µπλόκων στην Αθήνα και ένα τυπικό συλλαλλητήριο των φίλα προσκείµενων στη «δογµατική αριστερά» δυνάµεων του αγροτικού χώρου, στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Κάπως έτσι, έµειναν όλοι ευχαριστηµένοι. Ο Βαγγέλης Μπούτας και οι σύντροφοί του επιβεβαίωσαν τον ρόλο του «πρωτοστάτη» των αγροτικών κινητοποιήσεων και του επίτιµου συνοµιλητή στις διαπραγµατεύσεις µε την κυβέρνηση.
Οι νεότεροι Μακεδόνες πήραν το βάπτισµα του πυρός και κατάφεραν να φθάσουν µέχρι το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και την «εστία» της Νέας ∆ηµοκρατίας στη Βουλή, έστω κι αν δεν µπόρεσαν να δουν από κοντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νωρίτερα το Agronews έγραφε


Σήμα αποχώρησης από τα μπλόκα έδωσε η Νίκαια


Αυλαία στα μπλόκα αλλά όχι και στις κινητοποιήσεις τους έριξαν το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου οι αγρότες, με την αποχώρησή τους από το Μπλόκο της Νίκαιας, ύστερα από 25 μέρες αγώνα.

Την απόφαση αυτή πήραν στη συνέλευση της Πέμπτης  τα στελέχη των Ομοσπονδιών Λάρισας και Καρδίτσας, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι μετά το δυναμικό συλλαλητήριο της Αθήνας και την άκαρπη συνάντησή τους με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αλλάζουν μορφές κινητοποιήσεων και ας μην εφησυχάζονται οι κυβερνόντες.


(Φωτογραφίες: Βασιλικη Πασχάλη-Τσαντοπούλου)

«Κρατάμε την σημαία του αγώνα ψηλά, τραβάμε τα τρακτέρ προς το παρόν από τους δρόμους και αλλάζουμε την μορφή των κινητοποιήσεων μας» δηλώνει στο Agronews ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας και τονίζει ότι: «Μπροστά τους θα μας βρούνε σύντομα πάλι στο συλλαλητήριο της 21ης Φεβρουαρίου και στον εορτασμό του Κιλελέρ στις 19 Μαρτίου με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για περαιτέρω κινητοποιήσεις μέχρι να βρουν λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο. Τελικά υπήρξαμε προφήτες όταν πήγαμε το τσίπουρο στον Τσίπρα. Μόλις προχθές η Κομισιόν παρέπεμψε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την αύξηση του φόρου στο τσίπουρο και την τσικουδιά. Τι έχουν να πουν τώρα όσοι μας κατηγορούσαν πως με το τσίπουρο πουλήθηκε ο αγώνας στις περσινές κινητοποιήσεις ;»

Η άποψη που κυριάρχησε στις τοποθετήσεις των ηγετικών στελεχών των Ομοσπονδιών Λάρισας και Καρδίτσας ήταν ότι μετά την άκαρπη συνάντηση τους με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και το δυναμικό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στην Αθήνα, έφθασε η ώρα της αποχώρησης των τρακτέρ από τους δρόμους.
Παρουσία των δύο προέδρων των Ομοσπονδιών Βαγγέλη Μπούτα, Ρίζου Μαρούδα ανακοινώθηκε η απόφαση, ενώ διευκρινίστηκε ότι «δεν τελειώνουν οι αγώνες των αγροτών, ας μην εφησυχάζει η κυβέρνηση.
Πρόκειται για αναστολή αυτής της φάσης των κινητοποιήσεων, αλλά όχι του αγώνα, ο οποίος συνεχίζεται και θα λάβει και άλλες μορφές σύντομα, με πρώτο σταθμό τον εορτασμό του Κιλελέρ (πιθανότατα στις 19 Μαρτίου).
Θα προηγηθεί συνεδρίαση της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, η οποία και θα καθορίσει τις επόμενες μορφές δράσεις.   

πηγη:www.agronews.gr